stiri
  Aflati mai multe despre malpraxisul medical si drepturile voastre!

28 Mai 2015

Sunteti invitati sa participati la o conferinta tematica pe 23 iunie, in Bucuresti
 
Sanatatea Media Group, partener media al proiectelor sportive coordonate de MPG, va invita sa va informati despre malpraxisul medical, sa contribuiti la imbunatatirea legislatiei si sa va protejati drepturile in calitate de membri ai societatii civile. Pe data de 23 iunie 2015, Sanatatea Media Group  in parteneriat cu Wolters Kluwer Romania organizeaza conferinta "Raspunderea civila si penala pentru malpraxisul medical – noi tendinte legislative", care se va desfasura la Hotel Ramada Plaza din Bucuresti,  incepand de la ora 14.00.
 
Malpraxisul medical este un subiect sensibil si delicat pentru profesionistii din lumea medicala. In timp ce malpraxisul medical este tot mai vizat de catre pacienti deoarece exista o predispozitie de a reclama practica medicala, tot mai multi medici se tem de o posibila acuzatie de malpraxis, desi majoritatea cadrelor medicale nu au fost niciodata acuzate de malpraxis. Aceasta conferinta isi propune sa vina in sprijinul tuturor partilor implicate intr-o posibila eroare medicala prin informarea acestora cu privire la modalitati de evitare a malpraxisului medical, dar si prin oferirea celor mai viabile solutii juridice intr-o astfel de situatie.
 
In prezent, domeniul medical se confrunta cu un vid legislativ in ceea ce priveste reglementarea institutiei malpraxisului medical. Aceasta lacuna a legiuitorului duce la o practica medicala defensiva in lipsa unui filtru de protectie a medicilor in fata acelor cazuri de malpraxis intentate abuziv. Acuzatiile de malpraxis au devenit in ultimul timp o rutina, iar medicilor li se creeaza o imagine negativa, chiar si cand aceste acuzatii nu sunt solutionate in defavoarea lor. Rezultatele anchetelor nu sunt facute publice asa cum sunt cunoscute acuzatiile de multe ori, iar imaginea medicilor implicati in astfel de situatii ramane in continuare patata in ochii opiniei publice.
 
Daca sunteti medic, prin intermediul acestei conferinte, puteti afla:
care sunt primele masuri pe care le puteti lua atunci cand sunteti acuzat de malpraxis;
cum va puteti apara si care sunt drepturile dvs;
la ce consecinte trebuie sa va asteptati;
care sunt organizatiile care va pot sustine in situatia unei acuzatii de malpraxis;
cum va pot proteja asiguratorii;
care sunt reglementarile legislative in vigoare si procedura de urmat.
 
Daca sunteti pacient sau reprezentati o organizatie a pacientilor,  atunci veti afla:
cum puteti recunoaste o situatie de malpraxis;
care sunt reglementarile legislative si procedurile in vigoare;
care sunt organizatiile care va pot sustine in situatia unei suspiciuni de malpraxis medical;
la ce despagubiri aveti dreptul.
 
Daca sunteti avocat sau mediator, atunci puteti afla urmatoarele:
care sunt reglementarile legislative si procedurile in vigoare;
care este jurisprudenta relevanta;
care sunt punctele cheie intr-un astfel de caz;
la ce despagubiri are dreptul pacientul;
care sunt drepturile medicului.
 
Conferinta este realizata cu sprijinul partenerilor Societatea Civila profesionala de Mediatori „Vladica&Asociatii", Avocatul Medicului si Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila" din Bucuresti. Agenda evenimentului poate fi consultata la: http://info.wolterskluwer.ro/conferinta-malpraxis-medical/.  
 
Inscrierea se realizeaza prin accesarea: http://info.wolterskluwer.ro/conferinta-malpraxis-medical/ si completarea formularului din partea dreapta a paginii de internet. Ulterior organizatorii va vor contacta telefonic pentru finalizarea inscrierii. Pentru intrebari legate de eveniment, va rugam sa va scrieti la adresa: comunicare@sanatateamediagroup.ro.