stiri
  Echipa BCR, noua campioana in Divizia Masters

15 Iunie 2015

Meciuri stranse, cu nerv si dorinta mare de castig in weekendul din Herastrau

Lupta pentru trofeul de aur al Editiei de primavara a Romanian Corporate Sports – Tenis s-a dat intre echipa BCR si IBM Romania. BCR avea nevoie neaparat de victorie pentru a castiga locul 1... si, cu putine emotii si meciuri pline de concentrare,  a obtinut-o!

Pe o vreme superba si sub un soare arzator pe terenurile de tenis din Herastrau, primul meci i-a pus fata in fata pe cei doi Andrei, jucatorii numarul 1 ai celor doua echipe. Andrei Arosoaie, reprezentand BCR, si-a adus echipa in avantaj castigand primul set cu 6-3. Sustinut puternic de pe marginea terenului de colegii sai, Andrei Dumitru de la IBM Romania a revenit in meci egaland scorul la seturi dupa ce l-a castigat pe al doilea tot cu 6-3. Cu moralul putin mai ridicat, a inceput tie-break-ul decisiv cu mai multa incredere ducand scorul la 9-3, insa in acest moment Andrei Arosoaie parca a renascut, s-a mobilizat rapid si a reusit sa castige 8 puncte la rand, salvand practic cele 6 mingi de meci si intorcand scorul in favoarea sa. Cu acest meci castigat Andrei Arosoaie a adus primul punct echipei BCR.

"A fost foarte frumos in teren iar competitia a fost stransa. A fost un meci plin de concentrare si tensionat. Meciul meu a fost hotarat in tie-break. Evident, ne-am dorit sa obtinem titlul! Turneul de tenis a fost foarte bune organizat. Compania noastra incurajeaza si sustine practicarea sportului, drept dovada ca suntem prezenti aici an de an", a declarat Andrei Arosoaie, reprezentantul BCR.

In urmatorul meci au evoluat Bogdan Speteanu, din partea bancarilor, si Dorin Ionut Andrei, care a reprezentat echipa IT-istilor. Bogdan a castigat in doua seturi, 6-2, 6-3. Desi scorul nu o arata, meciul a fost disputat, cu multe puncte frumoase si game-uri incheiate la avantaj.

La scorul de 2-0 pentru BCR s-au intalnit pe teren, intr-un meci cu mare miza, Adela Tache-Ghergus si Adrian Pirvulescu, cel din urma aflandu-se la primul sau meci in competitia pe echipe. Adela putea sa aduca titlul pentru BCR, iar Adrian trebuia neaparat sa castige pentru ca IBM Romania sa mai spere intr-un rezultat de egalitate ce le-ar fi putut aduce locul 1. Cu o mare dorinta de a debuta cu dreptul in aceasta competitie, sustinut de colegii si prietenii de pe margine, Adrian a reusit sa invinga experienta Adelei cu 6-3, 6-2 si a reaprins speranta in echipa IBM. Meciul a primit aplauzele sustinatorilor, fiind unul dintre cele mai apreciate din acest weekend.

"Suntem foarte bucurosi ca am participat la aceasta competitie! In general, tenisul este un sport individual, in care te lupti singur pe teren cu mingea si cu adversarul de dincolo de fileu. Dar, in aceasta competitie a fost ceva deosebit, am simtit cu totul altceva, si anume spiritul de echipa. Pentru ca da, noi am fost intr-adevar o echipa! Au fost zile de tenis frumoase si insorite, am avut si colegi care au venit special sa ne sustina din tribune, implicarea noastra a fost totala, iar atmosfera a fost prietenoasa dar si competitiva in acelasi timp. Asteptam cu interes urmatoarele editii", a afirmat Adrian Pirvulescu, reprezentantul IBM Romania.

In meciul decisiv de dublu, cei mai inalti jucatori din competitie, Andrei Arosoaie si Bogdan Speteanu au  invins echipa IBM Romania, formata din Andrei Dumitru si Vladimir Manea cu 6-2, 6-1.

Pe ultima pozitie a podiumului a urcat ROMATSA-RA, o echipa in formare, cu jucatori tineri care au reusit sa castige un mare punct in prima etapa impotriva celor ce aveau sa devina campioni. In ultima etapa scorul a fost 2-2 in meciul dintre ROMATSA si Vulpoi & Toader Management (VTM). Cu numai o editie in urma, in toamna lui 2014, echipa VTM a reusit sa invinga echipa ROMATSA cu 3 la 1 in finala Diviziei Challenge.

"Participarea echipei ROMATSA la aceste competitii se face cu regularitate. Obiectul principal al ROMATSA este supravegherea traficului aerian si sunt ture operative. Trebuie sa fii foarte concentrat pentru ca este o activitate stresanta si atunci aceste competitii sunt un mod excelent de relaxare, astfel ca toti colegii mei vin cu placere si dau curs invitatiei la sport. Este reconfortant si se incarca bateriile! Suntem prezenti la tenis, tenis de masa si la baschet, chiar suntem campioni la baschet in 3. La tenis, ne-am dorit sa ne clasificam in primele trei echipe", a spus Ionel Albu, reprezentantul echipei ROMATSA.

Vom urmari cu un deosebit interes evolutiile tuturor echipelor in cadrul editiei de toamna a Romanian Corporate Sports – Tenis.

Ii felicitam pe toti jucatorii pentru meciurile frumoase! Dorim sa le multumim tuturor si in special suporterilor prezenti la marginea terenului pentru energia de care au dat dovada incurajand echipele favorite!